Events

Bezoek een gratis lezing in jouw stad

Workshop: DIY interceptie

18 maart 2018
Zaal open: 15:30
Aanvang: 16:00
Amsterdam

De workshop-dag bestaat uit het simuleren van een sleepnet systeem in een gecontroleerde lab-omgeving, waar alle deelnemers hun eigen computers aan kunnen verbinden.

Wat kan je verwachten?

Er is veel te doen rondom ‘onderzoeksgerichte interceptie’ in de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten, de nieuwe bevoegdheid die het voor de AIVD mogelijk maakt grootschalig internetverkeer af te tappen. Maar hoe gaat dat nou eigenlijk, dat aftappen? En hoe zit dat met versleutelde data?

Tijdens deze workshop zullen we in een lab-scenario laten zien hoe internetverkeer aftappen in zijn werk gaat. Aan de hand van praktische opdrachten leren deelnemers hoe versleuteling werkt, wat de zwakheden zijn, hoe afgetapt internetverkeer er uit ziet en wat je er mee kan.

Er is geen technische voorkennis vereist. Het meenemen van een eigen laptop wordt gewaardeerd. Deze activiteit is gratis toegankelijk, maar plaatsen zijn beperkt dus schrijf je snel in! Na afloop van de workshop kunnen de deelnemers onder het genot van een warme (vegetarische) hap nog informeel reflecteren op de dag.

Programma

  • 15:30 - Inloop
  • 16:00 - Start
  • 19:00 - Einde + warme hap